Fotogrametri, harita biliminde ve Tapu Kadastro işlemlerinde olağanüstü bir öneme sahiptir. Fotogrametrik ölçümler sayesinde, tematik haritalar ve küçük ölçekli haritaların yanı sıra, doğal kaynakların dağılımı ve nicelik-nitelik belirten haritalar hazırlanabilmektedir.
Fotogrametri bilimine en çok başvuran meslek çalışanları ise; ormancılık, harita mühendis ve teknisyenleri, jeologlar, çiftçiler ve tarımcılardır. Mühendislerin actual( gerçek ) değerli çıktıları alabilmeleri ve saha etütü yapmaları açısından, fotogrametri elzem kabul edilir.
Fotogrametrik çıktılar, sahanın etütünü kolay ve daha verimli hale getirir, bu sayede arazi için düşünülen yapı daha makul bir şekilde inşa edilebilir. Bunun yanında, herhangi bir arazinin tarıma elverişli olup olmadığı, yer altı maden ya da element rezervinin hangi aşamada ve limitte olduğu anlaşılabilir. Toprak kayması, göçük, sel gibi afetlere karşı occuration raito ( meydana gelebilme olasılığı) da daha net saptanabilir. Tüm bu ve daha fazlası için Fotogrametri bilimine başvurulur.